Xerox Phaser 3330DNI teszt

A Xerox Phaser 3330 DNI kisirodáknak tervezett, A4-es, mono, duplex, lézer technológiájú duplex nyomtató.

Külső megjelenésre átlagosnak. A kezelőfelülete egy 4 soros monokróm LED kijelzőből, egy alfanumerikus billentyűzetből valamint a szokásos navigációs gombokból áll. Alapkiépítésben Ethernet és a Wifi csatlakozási lehetőség van, ezen kívül USB 2.0 csatlakozó is található rajta.

Nyomtatási sebesége 40 lap/perc, 1200x1200 dpi felbontás mellett. Az első nyomatra 6,5 s-ot kell várakozni.

Mivel a 3330 DNI alapkiépítésben tartalmaz Wifi modult, lehetőség van a mobilnyomtatásra. Ehhez a támogatott szoftverek az Apple AirPrint, a Google Cloud Print, a Xerox Print Service Plug-In for Android és a Mopria. Ezen kívül lehetőség van Wifi Direct csatlakozásra is, így közvetlenül a nyomtatóhoz lehet csatlakoztatni az okoseszközt. Hogy a csatlakozás még kevesebb időbe teljen, az 3330 DNI-be beépítésre került az NFC (Near Field Communication) technológia.

A dokumentumok biztonságáról elsősorban a Secure Print és az IPSec biztonsági funkciók gondoskodnak, de ezeken kívül számos protokoll segíti a biztonságot.

A Phaser 3330 DNI alakiépítésben 1GHz-es processzorral és 512 MB RAM-al szerelték, így, mivel monokróm nyomtató, nincs teljesíthetetlen feladat számára. Papírkapacitást tekintve alapkiépítésben egy 250 lapos főtálcából és

 

 egy 50 lapos bypass és áll. Ha nagyobb nyomtatási munkákra is szükség lehet, akkor érdemes bővíteni egy 550 lapos kiegészítő tálcával, így akár 850 lapot is képes befogadni a nyomtató. Minden általános papírmérettel működik.

Méreteit tekintve alapkiépítésben kompakt irodai gépnek tekinthető, 366x366x289,6 mm (SzéxMéxMa), tömege 10,6 kg. Javasolt havi terhelhetősége 6000 lap/hónap, a maximális 80000 lap/hónap. A 3330 DNI a leggyakrabban használt számítógépes operációs rendszerekkel kompatibilis.

A Xerox Phaser 3330 DNI olyan kis irodáknak ajánlott, ahol fontosnak tartják a technológiai újításokat, viszont csak fekete-fehérben akarnak nyomtatni.