Xerox FreeFlow® munkafolyamat kezelés

A Free Flow a Xerox olyan szoftverekből álló sorozata, amely a munkafolyamatok automatizálására helyezi a hangsúlyt. Így egy olyan integrált munkafolyamat jöhet létre, mely során a dokumentumok áramlása a termelési munkafolyamatokba és azokon keresztül történik. Többféle rendszer megoldásokat egyesít: MIS rendszerek, CRM rendszerek, kampánykezelő rendszerek és még több termeléssel kapcsolatos termékeket. De a Free Flow egyenesen a gyártási munkafolyamatok automatizálására fókuszál.
A Free Flow termékeket 5 kategóriába lehet bontani: Web – to - Print, Pre - Press, Workflow Management & Integration, Print Servers, Post-Press. Mindezek mellett fontos megemlíteni, hogy mindegyik terméknek a Free Flowon belül van egy elsődleges funkciója és gyakran vannak másodlagos képességei is, melyek más kategóriákba is beletartoznak. Például a FreeFlow Web Services a Web-to Print megoldások elsődleges funkciója, azonban ugyanez biztosítja az alapvető ellenőrző és bevezető szolgáltatásokat melyek a Pre-Press kategóriába tartoznak. A Proccess Managers egy elsődleges Pre-Press munkafolyamat automatizáló platform, de nyomtatási útvonal kiválasztásához is felhasználható. Annak ellenére, hogy a táblákat meg kell csonkítani, ez egy erőteljes koncepció, mert amikor megszerzel egy Xerox Freeflow terméket olyan elsődleges automatizálási funkciókkal, amelyek kellenek, nekik lesz másodlagos funkciójuk is, melyből hasznot lehet húzni. Ez az, ami a Free Flowt modulárissá és skálázhatóvá teszi.A Xerox Free Flow szoftver megoldások az 5 kategórián belül még kategorizálhatóak, melyek nagy része már nem elérhető:
-          Web – to – Print: Web Services (már nem elérhető, helyette az XMPie Web – to – Print megoldásai ajánlottak).
Pre – Press: Process Manager (helyette a Free Flow Core ajánlott), Express to Print, MakeReady, Fleet Navigator (már nem elérhető), VI Suite
Work Flow Management & Integration: Output Manager, Fleet Navigator (már nem elérhető)
-       Print Servers: Print Server