Xerox Phaser 3260DNI teszt

A Xerox 3260 DNI fekete-fehér, A4-es, duplex, LED lézer nyomtatót, egyéni vagy mikro irodai felhasználásra tervezték.

Megjelenésre teljesen átlagos, a Xeroxra jellemző kék-fehér jellemzi. Kezelőfelülete 4 db gombból áll, így működtetése igen egyszerű. Ennek ellenére sok csatlakozási lehetőség van, hálózathoz Ethernet kábelen és Wifin keresztül is van lehetőség csatlakozni, valamint USB 2.0 csatlakozó is található rajta.

Nyomtatási sebessége 29 lap/perc, mindezt 4800 x 600 dpi felbontás mellett, ami miatt kiváló minőségű nyomatokat készít. Az első lapra 8,5 s-ot kell várni.

Mivel a 3260DNI tartalmazza a Wi-Fi modult, lehetőség van a mobilnyomtatásra.  A támogatott applikációk az Apple AirPrint és a Google Cloud Print. Ebben a kategóriában nem mondható szokásosnak, de ez a nyomtató támogatja a Wifi Direct csatlakozást, így akár internetkapcsolat nélkül is tudunk csatlakozni a készülékhez okoseszközökkel. A Xerox® Easy Wireless Setup segít, hogy könnyedén és gyorsan lehessen csatlakozni a vezeték nélküli hálózathoz.

Üzemeltetési költségét csökkenti az automatikus duplex nyomtatás, a Power Save és a Toner Save módok, azonban a lapköltsége így is kicsit magasabb, mint a hasonló OKI B432dn költségei.

A Xerox 3260dni 256 MB RAM-al és 600 MHz-es processzorral került forgalomba, ezzel is segítve az akadálymentes nyomtatást. Papírkapacitását tekintve a 250 lap átlagosnak mondható. Minden általános lapmérettel működik (A4, A5, A6, B5,). Méretét tekintve kompakt gépnek mondható, 368 x 335 x 214 mm, tömege 7,6 kg. Javasolt havi terhelhetősége 30000 lap/hónap, így nagyobb nyomtatási igényeket is ki tud szolgálni. A leggyakrabban használt számítógépes operációs rendszerekkel kompatibilis.