Xerox Green World Alliance

Xerox Green World Alliance – újrahasznosítás mesterfokon

A Xerox törekszik a környezetvédelemre, így a maga részéről igyekszik minél inkább kivenni a részét a szelektív hulladékgyűjtésből. Magyarországi telephelyein, raktáraiban szelektíven gyűjti az irodákban felhalmozódó hulladékot, garantálja azok elszállítását a partnerével a megfelelő újrahasznosítás érdekében.


A Xerox Magyarország Kft. viszonteladói partnerein keresztül biztosítja az irodákban kellékanyagokból, nyomtatókból, alkatrészekből, berendezésekből keletkező hulladékok átvételét, mely díjmentes. Mindezt abszolút törvényes keretek közt, a jogszabályoknak eleget téve bonyolítja. Igyekszik ezeket a hulladékokat felhasználni, újrahasznosítani lehetőségeihez mérten, mindemellett a fel nem használható hulladékok elhelyezéséről is gondoskodik. A nem felhasználható anyagokat veszélyes hulladékként kezelve megsemmisítik, minimális terhelést jelentve a környezetre.


Törekszik rá azonban, hogy ezek a megsemmisítendő hulladékok a lehető legkisebb részarányt képviseljék, és az újrahasznosítás aránya növekedjen a megfelelő minőségi keretek közt. A festékkazettákat felújítják, újratöltik, lehetőség szerint újrahasznosítják. Mindezek mellett eleget tesz a legszigorúbb minőségi elvárásoknak is, hogy termékei magas színvonalát megőrizze.


Fontos megjegyezni, hogy a Xerox csakis és kizárólag eredeti kellékanyagok visszavételét biztosítja. A jogot, miszerint a feladó költségén a nem eredeti kellékanyagokat visszaküldje, fenntartja.


Fenntartható fejlődés jegyében

Működését a kezdetektől fogva a fenntartható fejlődés jegyében végzi. Fontos számára a környezetvédelem. Lényeges szerepet tölt be a vállalat életében az egészségügyi és biztonsági célkitűzései, melyet mind az öt fontos területen igyekszik összehangolni, betartatni, így érve el azt az eredményt mely a teljes nemzetközi értékláncra hatással van.


Nem titkoltan célja az igények lehető legmagasabb szinten történő kielégítése a fenntartható fejlődés jegyében. Ezzel biztosítva dolgozói, közösségei egészségét, biztonságát, melyért közösen fogyasztóival, szállítóival, partnereivel összehangoltan cselekszik.


Környezetvédelmi termékprogramjai:

EPEAT, ENERGY STAR, EcoLogo, illetve az újrahasznosított Xerox papírok


A Xerox célkitűzései a fenntartható fejlődés jegyében többek közt a klímavédelem, melyet az energiák csökkentett felhasználásával szeretné elérni, mind a létesítményei felhasználásán, mind az energiatakarékos készülékek értékesítésén keresztül.


Fontosnak tartja a környezet tényleges védelmét, a biodiverzitás megőrzését az erdők védelmén át. Itt a legfontosabb küldetés a papír felhasználási szokások átalakítása, az erdőgazdálkodási szabályok fejlődése, ugyanakkor egy olyan fenntartható fejlődést megőrző papírciklus bevezetése, mely által a környezeti terhelés jelentősen csökkenne. Termékeiből a mérgező anyagok felhasználását mellőzi, ezzel is megőrizve a víz tisztaságát, a levegő frissességét.